Satisfactie Garantata la Spalarea Covoarelor
Canalul de: YouTube

Cum să scoateți petele din covoare?

Fiecare dintre noi a reușit într-un fel sau altul să păteze covorul cu anumite substanțe lichide sau solide cum ar fi: vinul roșu, guma de mestecat, ulei sau alte grăsimi, cola, cafea sau altele. Ne-am gândit de fiecare data ce e de făcut pentru a scoate petele până in momentul când ajungem la o spălătorie profesională care să se ocupe de curățarea covorului în profunzime.

Iată ce puteți să faceți cu petele până ajungeți la spălătorie:

Cum să scoateți petele din covoare?

Vinul roșu

Dacă ați vărsat vin roșu pe covorul dvs., nu vă faceți griji. Tot ce trebuie să faceți este să luați un prosop alb, curat și să absorbiți lichidul prin tapotare, nu prin frecare sau alte manevre. Apoi aplicați pe o altă parte a prosopului vodcă sau vin alb și la fel, cu mișcări fine, ștergeți pata respectivă.

Mai există și alte produse care pot îndepărta vinul cum ar fi: apa oxigenată și detergentul de vase. Amestecați două linguri de apă oxigenată împreună cu o lingură de detergent de vase. După ce ați absorbit pata, aplicați din acest amestec și lăsați câteva secunde să acționeze, apoi curățați cu apă călduță.


Petele de ulei și alte grăsimi

Aceste pete se îndepărtează cu ajutorul bicarbonatului. Aplicați pe pată și lăsa-ți să acționeze aproximativ 6 ore. Apoi aspirați și curățați cu o cârpă umezită.

O altă variantă este reprezentată de o pastă compusă din 4 linguri de sare și 4 linguri de alcool, lăsa-ți să acționeze și apoi frecați cu o perie zona afectată.


Ceai, cafea, cola, suc de fructe

Toate aceste substanțe lichide se pot elimina cu o soluție formată din apă oxigenată și detergent de vase. Amestecați două linguri de apă oxigenată cu o lingură de detergent de vase. Cu un prosop absorbiți lichidul și apoi aplicați pasta formată din cele două ingrediente. Lăsa-ți să acționeze câteva secunde și apoi curățați cu apă călduță. Dacă mai este nevoie, repetați procesul.


Cerneala

Pentru petele de cerneală se poate folosi apă oxigenată și detergent de vase. Totuși, dacă acestea nu funcționează, nu vă faceți griji, mai există o variantă.

Aveți nevoie de puțin lapte și amidon de porumb. Formați o pastă din aceste două ingrediente și aplicați pe pată. Lăsa-ți să acționeze câteva ore și apoi aspirați.


Sângele

Petele de sânge se pot scoate cu sare, oțet și borax. Amestecați ¼ cană de sare, ¼ cană de oțet și ¼ cană pulbere de borax. Aplicați pe zona pătată și lăsa-ți să acționeze 24 de ore, apoi aspirați.


Guma de mestecat

Guma de mestecat se elimină ușor prin aplicarea unui cubuleț de gheață care are efect de întărire, astfel încât să poată fi îndepărtată cu lama unui cuțit.


Aceste mici trucuri funcționează doar dacă sunt primele lucruri pe care le aplicați după ce s-a întâmplat nefericitul eveniment, altfel apelați la o spălătorie de covoare care să scoată petele pentru dvs.


Chiar dacă aceste metode ajută pe termen scurt, în timp covorul se umple de tot felul de pete, mirosuri neplăcute și alte bacterii care nu pot fi eliminate manual.


Pentru o curățare sigură vă recomandăm să apelați la o spălătorie de covoare profesională!

Va așteptăm pe Calea Vitan nr. 212, Sector 3, București de Luni până Vineri între orele 8:30-18:00 și Sâmbătă între orele 8:30-14:00 și la numerele de telefon: 0768.654.545 sau 0724.456.000.

whatsapp icon
phone icon