Satisfactie Garantata la Spalarea Covoarelor
Canalul de: YouTube

Ce tipuri de covoare sunt cel mai ușor de curățat?

Cei mai mulți oameni doresc să petreacă foarte puțin timp cu întreținerea curățeniei. Ei nu au suficient timp de împărțit între casă, navetă, familie și de aceea tind spre un tip de covor mai ușor de curățat și întreținut.

Deci, ce tipuri de covoare sunt cel mai ușor de curățat? Iată câteva sfaturi și idei pentru întreținerea curățeniei anumitor tipuri de covoare:

tipuri de covoare

Covoarele din lână

Lâna este un material rigid care este destul de rezistent traficului intens și opune rezistență în mod natural, petelor. Așadar, este un covor mai ușor de întreținut decât alte tipuri de covoare.

Principalul dezavantaj al covoarelor din lână este faptul că acestea tind să piardă ușor, ușor din material, mai ales atunci când sunt noi. Există varianta să vă aspirați covorul în mod regulat pentru a scăpa de materialul care s-a desprins, dar nu este recomandat să faceți asta mai mult de o singură dată pe săptămână.

De ce? Procesul acesta este unul prea dur pentru materialul din lână și îl poate face să se desprindă și mai mult.

Puteți folosi o perie fină, din păr de cal sau ceva material mai moale pentru a curăța materialul desprins atunci când este cazul.

Pentru petele de suprafață puteți folosi puțin detergent de vase și foarte puțină apă. Dacă petele sunt mai vechi (o săptămână sau mai mult), apelați la o spălătorie de covoare profesională.


Covoarele din bumbac

Covoarele din bumbac sunt adesea chiar mai ușor de curățat decât cele din lână.

Dezavantajul bumbacului este acela că este mai puțin rezistent decât lâna sau polipropilena. Cu toate acestea, un covor de bumbac poate rezista mulți ani dacă este îngrijit corespunzător.

Oamenii care își doresc un covor care nu necesită multă îngrijire sau care au copii mici sau animale de companie, vor fi mulțumiți achiziționând un astfel de covor.

Atenție! Chiar dacă nu necesită îngrijire frecventă, el are nevoie de curățare profesională constantă.


Covoarele din nailon

Curățarea acestor covoare este bazată pe aspirarea lor de 2 ori pe săptămână și curățarea profesională la o spălătorie de covoare o dată pe an.

Cel mai frecvent dezavantaj al acestor covoare este reprezentat de faptul că, culoarea de pe ele se estompează odată cu trecerea timpului.


Covoarele din iută

Iuta este un material care se curăță ușor, în funcție de contextul în care este amplasat. Pentru a-l menține curat, folosiți o soluție din bicarbonat de sodiu și evitați să folosiți prea multă apă.

Iuta este foarte rezistentă. Are fibre naturale foarte puternice. Cu toate acestea, un covor de iută nu este recomandat atunci când locuiți în zone umede. El poate mucegăi dacă nu este complet uscat.

Dacă locuiți într-o zonă uscată, nu veți regreta achiziția unui astfel de covor.


Covoarele din polipropilenă

Polipropilena este cunoscută pentru faptul că este extrem de rezistentă și ușor de curățat. Acest material este rezistent la apă și la substanțe care pătează. Este folosită foarte frecvent pentru covoarele de exterior sau pentru cele de la intrare.

Pentru menținerea lui nu trebuie să faceți decât să-l aspirați regulat și să apelați la o spălătorie profesională de covoare, periodic.

Covoarele din polipropilenă sunt perfecte pentru persoanele care caută un covor rezistent la murdărie și apă. La fel ca bumbacul, este o alegere minunată pentru persoanele care au animăluțe de companie sau copii mici.


Aveți o pată încăpățânată? Apelați la o spălătorie de covoare profesională

Indiferent de materialul din care este fabricat covorul dvs., nu ar trebui să folosiți niciodată detergenți duri cumpărați din magazine. Mulți detergenți de curățare a covoarelor, vor deteriora țesăturile covoarelor și vor provoca decolorarea acestora.

La Spălătoria Vitan, folosim detergenți ECO pentru curățarea covoarelor dvs., unde adăugăm și multă grijă și profesionalism.


Vă așteptăm pe Calea Vitan nr. 212, Sector 3, București de Luni până Vineri între orele 8:30-18:00 și Sâmbătă între orele 8:30-14:00 și la numerele de telefon: 0768.654.545 sau 0724.456.000.


whatsapp icon
phone icon